Købe en abstrakt maleri

Du kan tage fejl i tænkning, at købe et stykke abstrakt kunst ville være en simpel ting at gøre. Du vælger blot det arbejde du ønsker… og købe det!

Sandheden vil krybe op på dig så snart du ser på den første maleri, “det er ikke helt den højre, så jeg vil kigge efter en anden”.

Her er den første erkendelse – og spørgsmål at spørge dig selv – hvorfor præcist er dette stykke, du ser på “ikke rigtigt”? Svaret kan være mangfoldige:

1. det indeholder en farve, jeg ikke kan lide

2. jeg er ikke sikker på det vil gå med et andet element i det rum, jeg ville gerne placere den

3. en langsom erkendelse at en visse personlige uønsket association udsendes fra maleriet

4. det ser flot ud, men jeg er ikke sikker på det vil passe pladsen

5. det er bare ret, men prisen er lidt mere, end jeg ville have til at betale… og listen fortsætter.

Selv om jeg ikke har alle svarene vil jeg bestræbe sig på at afsløre et par løsninger fra mine egne personlige erfaringer.

Så du kan se et billede du gerne men farvekombinationen er forkert. Læg blot den ting at gøre er at kontakte kunstneren og oplyse dit dilemma. Du vil finde, at nogle af dem vil være i stand til at gengive et lignende arbejde i de farver du foretrækker, eller de vil være villige til at give dig besked, når og hvis de producerer et værk, der kan være tættere på de farver theat du kræver.

Hvis størrelse er et problem ville jeg råde det samme som ovenfor – kontakt kunstneren og fortælle dem problemet. Jeg tror, du vil modtage et lignende svar, som jeg har skrevet ovenfor.

Sørg for, at når du foretager et køb som kunstneren tilbyder en tilbagesendelsespolitik. Jeg har en ti dages returret, hvilket betyder, at hvis du køber et maleri og hænge det på dit space – hvis inden ti dage med at købe det du bliver utilpas med det en eller anden grund, og du ikke kan leve med det, så kan du returnere stykket og dine penge vil blive returneret. En vigtig pointe her værd at nævne er, at du har foretaget visse beslutninger om at købe dette stykke arbejde, derfor er det værd at nævne det til kunstneren, hvilket vil sætte dem, hvis de så tilbøjelige, til at producere et værk, der har udeladt uønsket enhed. Denne måde kan du godt ende med et arbejde, der vil være af større værdi for dig – har meddelt, at dit dilemma.

Prisen kan være en vanskelig udfordring – men mange kunstnere tilbyder forskellige måder at hjælpe dig med at købe den brik, du ønsker. Hvis for eksempel stykke du indkvartering er for dyrt for dig så har du en række valg. Måske er den mest at foretrække valg for dig at forhandle pris med kunstneren. Men husk på, kunstneren har produceret et helt unikt maleri – der er intet som det i hele verden! Også spare en tanke til den kendsgerning, at kunstneren vil have brugt tid kæmper for at få arbejdet på lærredet. Et godt kendt ordsprog er der et stykke kan godt have taget kun et par timer at producere, men du bør også tage hensyn til de år kunstneren har været på arbejde – så hvis nogen siger til mig “det kan kun have taget dig tre timer på mest” jeg svare “nej… det har taget mig FYRRE år og tre timer!” Hvis du holde disse i tankerne så forhandle med hvad du kan se som en realistisk pris for dig og en pris, der vil have taget ovenstående hensyn til kunstneren.

Nogle kunstnere vil ikke byttehandel priser – men de kan være villig til at sælge dig arbejde, hvis du betaler afdrag. Du er nødt til at spørge dig selv her “Vil jeg virkelig ønsker denne brik?” Hvis du kan svare ja vil så du finde pengene… fordi du vil – du vil arbejde.

Lad os sige at du ser en kunstnere arbejde – du elsker stilen – du vil meget gerne have et maleri på væggen… men du kan ikke se noget, der griber dig. Prøv at kontakte kunstnerne og idriftsættelse dem til maleri du et billede… denne måde du kan muligvis påvirke slutresultatet af instruere kunstner til at bruge bestemte farver eller bestemte figurer. Eller hvis de ikke er tilbøjelige til at arbejde på måde så de kan sætte dig på deres mail-liste, der vil informere dig, når deres seneste stykke er ved at gå på show – du vil blive tilbudt “forkøbsret”.

En sidste ting værd at nævne er, at et stigende antal kunstnere gør deres værker tilgængelige som høj kvalitet giclee udskrifter. Disse reproduktioner er meget tæt på det oprindelige arbejde, og nogle reproduktion huse faktisk sikre, at hvert penselstrøg har den passende konsistens og “feel”. Så på mange måder kan du købe et værk, der er næsten identisk med den oprindelige stykke bortset fra et meget stort faktum – prisen på print. Udskriften bliver af en limited edition, hvilket gør det en samlerobjekt investering – og det vil har været kontrolleret, nummereret og signeret af kunstneren.

Hvis ingen af ovenstående viser sig for at være nyttige for dig, er den enkleste ting at gøre, kontakte kunstneren og bare tale med dem, fortælle dem hvad du synes om deres arbejde, hvad du er ser ud nemlig – noget… bare kommunikerer med dem, og jeg tror du vil finde, at du vil ikke o nly købe dig noget, som du vil elske og værne om… men du vil også obligation med kunstneren selv på en måde, du kunne aldrig gøre hvis du gik ind et sted, der sælger malerier og valgte et stykke hængende på en væg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.